Maica Dobrița: povestire din zbuciumul unei vieți Mărește imaginea

Maica Dobrița: povestire din zbuciumul unei vieți

973-86795-3-2

Produs nou

Autor: Dumitru ICLĂNZAN

Provestea de dragoste se desfășoară pe fondul unui tablou literar al satului românesc de la începutul secolului XX, în care sunt surprinse obiceiuri și tradiții populare din zona Mureș.

  • Pentru a comanda această carte cu preț redus cu 20%, vizitați Libraria CarteR și Rosfera sau trimiteți un e-mail (redactie[at]editurasaga.ro).
  • Onorăm și comenzi în străinătate, cu plata contravalorii comenzii și a taxelor de expediție prin transfer bancar.
  • Dacă doriți să plătiți această carte online, cu card bancar sau prin internet banking, vă rugăm să faceți comanda la emag.ro.

Detalii

5,43 lei

Informații

ANUL APARIŢIEI: 2005
NUMĂR DE PAGINI: 96
DIMENSIUNI 14,5 x 20,5 cm
EDIŢIA: a 2-a
INTERIOR: alb-negru

Detalii

Maica Dobrița, povestire apărută într-o primă ediție în 1938, surprinde drama Gheorghinei (o fată dintr-un sat ardelenesc), obligată de părinți să se mărite cu un altul decât cel îndrăgit de ea...

Serafim Duicu: Drama este minuțios urmărită în detaliile ei semnificative şi cu mijloace stilistice surprinzător de proaspete, izvorâte de altfel din literatura populară... Scrisă simplu, degajat, în felul cărților pentru popor din acea vreme, povestirea lui Moș Dumitru Iclănzan trezește interes, emoții și plăcere la lectură încă și astăzi...

O cronică despre prima ediție a romanului Maica Dobrița, apărută în publicația Unirea poporului (Blaj, 29 ianuarie 1939), se poate citi aici.

4 cărți în aceeași colecție